Povestea lui Mircea – De la sala de forță direct în studioul de videochat

By marrysmil

Posted in

Fac sală de ceva timp, ca orice tip căruia îi place să arate bine. Am chiar un anturaj de băieți cu care merg la sport. Ăsta e obiceiul nostru, de cele mai multe ori după muncă îmi făceam program cu băieții să mergem să tragem de fiare. E altceva când ești cu prieteni, ai altă motivație, te mai ajuți, trece timpul mai ușor.

 

Cu sala ca și cu job-urile e cam la fel: am văzut cum unii au evoluat, iar alții s-au lăsat înainte să reușească să facă ceva vizibil cu corpurile lor. La fel și la videochat, sunt unii care încearcă să facă bani rapid și se lasă după ce dau primul bum și alții ca mine care se prind care e treabă și continuă.

 

Povestea e așa: pe vremea când m-am apucat de videochat lucram ca și curier de pizza, făceam livrări. Aveam un program nebun, dar îmi făceam eu turele și asta îmi convenea. Trăiam din bacșiș, ca toți curierii, dar voiam o schimbare. Cosmin, unul din prietenii mei se apucase de ceva vreme de videochat și câștiga mult mai mult decât o făceam eu. M-am gândit o vreme și mi-am zis să încerc și eu, fără să renunț la livrările de pizza. O perioadă am continuat în paralele cu job-ul de la livrări și cu videochat-ul, iar când am văzut că poate fi ceva stabil, am renunțat la curierat.

 

Se fac 2 ani de când fac videochat. Și în domeniul ăsta ne-am băgat mai mulți prieteni, unii din cei cu care mergeam de la sală. Acum fiecare e pe la alt studio.

 

Din poveștile lor, pot să-ți spun că la cel la care merg eu mi se pare cel mai ok. Mă refer la condiții, atmosferă de lucru și bani. În doi ani n-am auzit de conflicte la studio la mine, e un mediu plăcut, sunt oameni civilizați, totul e curat.

 

Cu banii n-au fost probleme niciodată, iar sumele pe care le câștigi, crede-mă, sunt mult peste ce poți să faci cu un job normal. În mod sigur, ca să zic așa, sunt de 4-5 ori mai mari, în funcție de cât lucrez,  decât ce câștigam fugărind ca și curier prin tot orașul. Plus că pe mine la un job mă interesează flexibilitatea, să am cum să-mi fac programul așa cum vreau, iar din punctul ăsta de vedere e un job ideal. Chiar merită, aș zice, iar dacă ești și tu un tip pasionat de sport ca și mine, care vrea venituri mai consistente, eu zic să încerci. Sigur o să ai succes daca ești serios și poți să alegi să nu apari pe serverele românești, practic nu te vede nimeni.

 

Partea cea mai tare e că dacă acum doi ani eu și băieții nu ne permiteam decât să mergem la o sală amărâtă și jegărită din cartier, acum avem abonamente la una din centru, avem haine mai mișto și, putem să fim ipocriți cât vrem, dar ne permitem să ne scoatem prietenele în locuri mai bune ca înainte.

 

Prietena mea știa de la bun început ce fac și chiar ne-am gândit să încercăm ca și cuplu, pentru că din experiențele colegilor am observat că se câștigă chiar bine. Mi-a promis că vine și ea pe la studio să-l cunoască pe șeful nostru, pe colegi, să vadă că e totul sigur, curat. Nu că n-ar avea încredere în ce îi spun eu, dar e una să audă din povești și alta să vadă cu ochii ei.

 

Eu, recunosc, am început să tratez job-ul de la videochat serios abia de jumătate de an și deja pot să-ți spun că văd o îmbunătățire consistentă în veniturile mele. La început făceam foarte mulți bani comparativ cu cât eram eu obișnuit să câștig și mă obișnuisem așa. Munceam lejer, câștigam bine și-mi cumpăram tot ce voiam, dar nu puneam deoparte pentru chestii mai serioase.

 

Acum m-am decis să schimb asta și deja am niște bani buni puși deoparte. După ceva vreme o să vreau să-mi cumpăr o mașină mai bună decât asta pe care o am și poate chiar o casă. Am prieteni care chiar au reușit să facă asta cu banii de la videochat.

 

Dacă faci sport, arăți bine, știi să vorbești cu oamenii pe chat, de ce să nu faci și niște bani ca lumea cu asta?

Share this story

About The marrysmil

No comments yet.

Leave a Reply

Comment


btt