doua-povesti

Două experiențe diferite

By marrysmil

Posted in

Salut, numele meu este Irina, am 24 de ani și nu mi-e rușine să recunosc: fac videochat. M-am apucat de ceva timp și vreau să-ți împărtășesc experiența mea de până acum. Am fost în două studio-uri. Într-unul unde nu mi-a fost prea bine și într-altul, în care unde lucrez acum, mă simt de-a casei. Prin comparație, cred că sunt lucruri de învățat din chestiile pe care le-am trăit și m-am gândit să ți le împărtățesc și ție.

 

De la primul am fugit mâncând pământul. Povestea e așa: am văzut un anunț pe net care spunea că se căută modele pentru un studio. Acolo m-a așteptat un tip care mi-a spus că „trebuie să dau o probă cu el”. M-am prins imediat că urmărea mai mult decât „o probă” și am inventat o scuză ca să plec. Mă hotărâsem să fac videochat, nu să devin prostituată, diferența era foarte clară în capul meu. Am mai avut prietene care făceau videochat, știam că se poate să ai o experiență pozitivă în mediul ăsta, chiar dacă e mai controversat.

 

Seara i-am povestit colegei mele de apartament faza de la studio și ea m-a înconjurat să mai dau o șansă patronului respectiv care mi-a cerut „o probă”, să îi spun că nu sunt interesată de așa ceva și că dacă vrea efectiv să vadă cum mă descurc să mă lase o perioadă de probă. A fost o decizie proastă, tipul a insistat iarași foarte mult și eu am plecat nervoasă. Pentru că aveam nevoie disperată de bani, m-am întors și tipul a acceptat să mă lase să lucrez „fără proba lui”. Mă descurcam bani, făceam niște bani, dar atmosfera era nasoală și mă simțeam foarte singură, orice problemă întâmpinam nu era nimeni care să mă sfătuiască. Mă simțeam mereu la lucru de parcă intru la cineva acasă pe care deranjez. Nu mi se părea ok deloc.

 

La un moment dat n-am mai rezistat și am început să sun amice care mi-au zis de-a lungul timpului c-au mai trecut pe la studio-uri de videochat sau care încă lucrau, voiam să le cer recomandări. Voiam locuri de încredere, în care se poate lucru și fără să fie totul atât de dubios. Așa am ajuns în locul unde lucrez acum.

 

De la început, cel mai tare mi-a plăcut atmosfera. Extrem de relaxată, fetele foarte prietenoase, iar șeful nostru se comporta atât de normal încât am crezut că e pur și simplu un alt coleg. Lucrăm în ture pe care ni le alegem noi, există întotdeauna cineva care să te sfătuiască atunci când ai o problemă și e există respect reciproc. Spațiul privat este spațiul tău privat. Ca să înțelegi mai bine atmosfera în care lucrăm poate ar trebui să-ți dau un exemplu concret: niciodată, cât suntem în camerele în care facem sesiunile de videochat nu a intrat nimeni fără să bată în prealabil și să aibă acordul nostru. E un gest mic, poți spune: „oricum te vede goală pe cam, ce mare lucru”, da, dar mie chestia asta îmi dă un sentiment de încredere de care e nevoie în mediul în care-ți petreci mult timp.

 

Ce îmi place aici comparativ cu locul celălalt în care am lucrat este că ți se oferă îndrumare. Nu toată lumea știe care sunt site-urile cele mai bune, eu de exemplu nu știam. Nu știam nici care sunt orele de trafic potrivite, cum trebuie să te comporți, sunt lucruri pe care le-am intuit în partea cealaltă, dar aici mi-au fost explicate. Există un set de reguli care sunt puse chiar pe ușa frigiderului, pe care mă uit tot timpul când am nelămuriri. Și, oricum, mereu e cineva cu care să mă sfătuiesc și care să mă asculte.
Pot să spun că mi-am făcut chiar prieteni foarte buni aici. Fetele sunt ca și surorile mele, iar unul dintre băieții modele a devenit prietenul meu și suntem împreună de aproape un an. Uneori lucrăm chiar și împreună. Iar cu banii îmi fac toate poftele și, să nu fim ipocriți, e important să duci o viață fără griji prea mare. E bine să știi că există posibilitatea asta. Dacă te gândești să încerci videochat-ul și aveai dubii, dă-i o șansă. E un loc mai sigur decât multe locuri de muncă!

Share this story

About The marrysmil

No comments yet.

Leave a Reply

Comment


btt